Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-07@21:42:59 GMT

۴۰ درصد اضافه مزد برای حضور امروز کارگران در محل کار

تاریخ انتشار: ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۷۶۵۴۲۱

۴۰ درصد اضافه مزد برای حضور امروز کارگران در محل کار

یازدهم اردیبهشت ماه جزو تعطیلات رسمی کارگران به شمار می آید و بر این اساس فعالیت تمام کارگاهها در این روز تعطیل است بر این اساس چنانچه کارگری به درخواست کارفرما امروز در محل کار حضور یابد و مشغول کار شود، مشمول دریافت ۴۰ درصد اضافه مزد خواهد بود.

به گزارش ایسنا،  امروز یازدهم اردیبهشت ماه مصادف با روز جهانی کارگر است و مطابق ماده ۶۳ قانون کار جزو تعطیلات رسمی کارگران به شمار می رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بسیاری از کارشناسان و فعالان حوزه کار، بر لزوم به رسمیت شناختن این روز از باب تکریم نیروی کار و حقوقی که طبق قانون کار برای کارگران در روز جهانی کارگر در نظر گرفته شده، تاکید دارند.

اگر چه کارفرمایان معتقدند که به دلایل اقتصادی نباید فعالیت کارگاهها حتی در روزهای تعطیل متوقف شود اما برابر قانون، تعطیلات رسمی جزو حقوق قانونی کارگران به شمار می آید و بکارگیری نیروی کار در این ایام مستلزم درنظر گرفتن مزایای انجام کار است.

حمید حاج اسماعیلی ـ کارشناس روابط کار در گفت وگو با ایسنا، در این باره می گوید: تعطیلات رسمی کشور برای کارگران به رسمیت شناخته شده و اگر کارگران در روزهایی که به لحاظ تقویم هجری شمسی تعطیل است به کارگاهها مراجعه کنند و در محل کار حضور یابند، کارفرما باید از قبل موافقت آنها را کسب کرده باشد.

وی می گوید: کارگری که امروز مشغول کار شود علاوه بر دریافت مزد این روز،  باید ۴۰ درصد هم اضافه تر نسبت به ساعاتی که کار کرده دریافت کند؛ یعنی طبق تبصره یک ماده ۶۲ قانون کار ۴۰ درصد اضافه مزد به عنوان مزایای اضافه کاری به وی تعلق می گیرد.

این کارشناس روابط کار می افزاید: صرفنظر از تعطیلات رسمی در طول سال، کارگران ۲۶ روز مرخصی اسحقاقی دارند که با احتساب روزهای جمعه ۳۰ روز می شود ولی روزهای جمعه مدنظر قرار نگرفته و لذا اگر کارگری به طور پیوسته ۲۶ روز مرخصی بگیرد می تواند یکماه از مزایای مرخصی با حقوق کامل برخوردار شود.

حاج اسماعیلی تصریح کرد: یک روز دیگر هم در تقویم هجری شمسی ما وجود دارد که به نام روز جهانی کارگر و یازدهم اردیبهشت ماه ثبت شده است و کارفرمایان نباید به کارگران اجبار کنند که در محل کار حاضر شوند ولی اگر کارفرمایی کارگر را در این روز به کار گرفت باید ضمن مزد آن روز، ۴۰ درصد مزایای اضافه مزد هم به او بپردازد.

به گزارش ایسنا، امروز یازدهم اردیبهشت ماه مصادف با روز جهانی کارگر است که به عنوان روز تعطیل به رسمیت شناخته شده است. هر چند که بزرگداشت مقام کارگران و بیان از خودگذشتگی ها و زحمات آنها در قالب یک روز نمی گنجد و ذکر مطالبات این تلاشگران بی ریا و کم توقع و دغدغه قراردادهای کار، امنیت شغلی، حقوق و دستمزد،  بیمه و معیشت آنها حق مطلب را به تنهایی ادا نمی کند اما انتظار می رود که دستکم در ارج نهادن به یکسال تلاش و پشتکار آنها به طور شایسته از مقام این زحمتکشان عرصه کار و تولید تقدیر شود.

بی تردید کارگر و کارفرما دوبال تولید هستند و کوه سختی ها را با هم می شکنند پس اگر کارگری بداند که کارفرمایش تحت هر شرایطی حقوق قانونی او را رعایت می کند، دلبستگی و تعلق خاطر بیشتری به کار و حرفه خود خواهد داشت و هر دو ثمره بهره وری کارگاه و افزایش تولید را در سایه همراهی و همدلی خواهند چشید.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: روز کارگر حقوق و دستمزد اضافه کار كارفرما بنگاه اقتصادی قرارداد کار امنيت شغلي کارگاه روز جهانی کارگر کارگران توليد مزایای حقوق مرخصی استحقاقی قانون کار هفته کارگر یازدهم اردیبهشت ماه روز جهانی کارگر تعطیلات رسمی محل کار اضافه مزد ۴۰ درصد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۶۵۴۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تغییرات اقلیمی دشمن پنهان کارگران است

ایتنا - گزارشی تکان‌دهنده از سازمان بین‌المللی کار، ابعاد هولناک بحران آب و هوا بر سلامت کارگران را آشکار می‌کند.
این گزارش با عنوان «تضمین ایمنی و سلامت در محل کار در شرایط آب و هوایی در حال تغییر» نشان می‌دهد که تغییرات اقلیمی برای ۷۰ درصد از کارگران جهان خطرات جدی سلامتی ایجاد می‌کند.

پیامدهای سلامتی تغییرات آب و هوایی می‌تواند شامل سرطان، بیماری‌های قلبی عروقی، بیماری‌های تنفسی، اختلال عملکرد کلیه و شرایط سلامت روان کارگران باشد و مطالعات نشان می‌دهد این آسیب‌ها در کارگران بیش از سایر گروه‌های اجتماعی است.

سازمان بین المللی کار تخمین می‌زند که بیش از ۲.۴ میلیارد کارگر (از ۳.۴ میلیارد نیروی کار جهانی) در کار خود در معرض گرمای بیش از حد قرار می‌گیرند که برای سلامتی مضر است.

این گزارش افزود گرمای بیش از حد، آلودگی، بیماری‌های ناشی از آب آلوده و سموم دفع آفات، جان میلیون‌ها کارگر را تهدید می‌کند.

بر اساس این گزارش، سالانه بیش از ۱۸ هزار کارگر در اثر گرما جان خود را از دست می‌دهند.

سازمان بین المللی کار همچنین بیان کرد که بیش از ۱۹ هزار مرگ و میر ناشی از سرطان پوست در کارگران به دلیل قرار گرفتن در معرض اشعه ماوراء بنفش گزارش می‌شود.

بیش از ۸۷۰ میلیون کارگر در بخش کشاورزی، احتمالاً در معرض سموم دفع آفات هستند و سالانه بیش از سه میلیون نفر در اثر مسمومیت با آفت‌کش‌ها جان خود را از دست می‌دهند. همچنین ماهانه ۳ هزار نفر کارگر به دلیل بیماری‌های ناشی از انگل‌ها و بیماری‌های مربوط به آب آلوده جان خود را از دست می‌دهند که برخی از آن‌ها مسری است.

 

دیگر خبرها

  • مراسم روز کارگر در شرکت نیشکر (+عکس)
  • کارگران پیش قراولان جهش تولید هستند
  • ۵ میلیارد سهم به نام کارگران شد
  • کلاهی که بر سر کارگران ساختمانی گذاشته شد
  • ۸۰ درصد جمعیت اصفهان جزو جامعه کارگری هستند
  • بررسی علت مرگ کارگر معدن کوهبنان در دستور کار قضایی است
  • برگزاری جشن کارگری شهرداری سمنان با نام «سپاس کارگر»
  • جامعه کارگری باید مورد تکریم و احترام قرار گیرد
  • کلاه بیمه ای بر سر کارگران ساختمانی
  • تغییرات اقلیمی دشمن پنهان کارگران است